Snowboard bindingen 

20 items
Filters

Snowboardbinding kopen

Heb je al een snowboard en zoek je nog een goede snowboardbinding om op je board te monteren? Bij Sideways ben je aan het juiste adres. Wij hebben een mooie collectie snowboard bindingen in onze webshop als in onze showroom te Nijverdal. Weet je al wat voor jou de beste snowboardbindingen zijn? Kijk dan snel verder. Als je nog niet goed weet welke snowboardbinding het beste bij jou of je snowboard past? Lees dan rustig verder.

De juiste maat snowboardbinding

In een te grote snowboardbinding ga je schuiven en heb je geen goede controle over je snowboard. In een te kleine binding past je schoen uiteraard niet goed zodat je de binding niet goed kan sluiten. Ieder merk heeft aparte dames– en heren snowboardbindingen. De maatvoeringen lopen hier anders dus let goed op.

Maar wat is nou de juiste maat? Ieder merk heeft een andere maatvoering. Kijk goed naar de sizechart die we bij iedere snowboardbinding hebben toegevoegd in de webshop.

Strap of Flow bindingen?

Er zijn twee verschillende soorten snowboardbindingen. Traditionele strap bindingen en Flow bindingen.

Strap bindingen

De strap bindingen zijn de meest voorkomende en gebruikte snowboardbindingen. Deze bindingen hebben twee straps. Een enkel- en een cap strap. De laatste trek je over de neus van je snowboardschoen. Het voordeel van strap bindingen is dat je ze heel precies kunt afstellen met de twee straps door middel van de twee ratels, ook wel ratchets genoemd. Een klein nadeel is dat sommige boarders onder ons moeten gaan zitten om de bindingen vast te maken. Van de onderstaande merken hebben we strap bindingen in onze uitgebreide collectie.

Flow bindingen

Heel erg populair zijn Flow bindingen. Bij deze snowboardbindingen klap je de highback (de achterste kap van je binding) naar achteren zodat je makkelijk en snel met je snowboardschoen in de binding kunt stappen. Vaak wordt er gezegd dat deze Flow binding te weinig support geven, maar dat is uiteraard niet zo. Het is namelijk van groot belang dat je de snowboardbinding op de juiste manier op je boots afstelt. Het grote voordeel van Flow is dat je makkelijk en snel in kunt stappen zonder dat je op de grond hoeft te gaan zitten.

Kijk hier voor alle Flow bindingen

Snowboardbindingen online bestellen

Heb je voor jou de beste snowboardbinding gevonden in onze webshop? Bestel de binding dan makkelijk en snel online. Heb je toch nog enkele vragen? Neem gerust contact met ons op en laat je informeren.

Naast snowboardbindingen kan je bij ons ook terecht voor goede snowboards en snowboardschoenen van diverse top merken.