Snowboard boots 

17 items
Filters

Snowboard boots kopen

Niets is zo vervelend als snowboard schoenen die niet lekker zitten. Soms krijg je in de verhuur te grote schoenen of een schoen die niet past bij je voet. Wij van Sideways hebben schoenen eigenlijk het hoogste op ons lijstje staan van materiaal wat je zelf aan moet schaffen.

Er zijn veel verschillende type snowboard schoenen zoals freestyle schoenen, freeride schoenen Weet jij al wat je zoekt? Kijk dan snel even tussen onze collectie snowboard boots.

Welke snowboardschoen bij jou past?

Het is online gewoon lastig te beslissen welke schoen jouw past. Wij staan in onze showroom altijd klaar om jou aan een goed setje schoenen te helpen.

Als eerste keuze zijn er natuurlijk verschillen tussen heren snowboard schoenen & dames snowboard schoenen

Daarnaast zijn er de verschillende manieren van sluiting. Denk hierbij aan de traditionele vetersluiting, de steeds populairder wordende snowboard schoen met BOA sluiting (het draaiwieltje), speed lace’s of combinatie van deze verschillende sluitingen.

Snowboard schoenen kopen met BOA sluiting

De Enkele boa sluiting is supersnel en makkelijk te verstellen. Zelfs midden op de piste. Met een simpele draaibeweging gaat die snel strakker en je opent je snowboard boots makkelijk met het lostrekken van de BOA knop. Nieuwe snowboard schoenen kopen? Bekijk dan hier de snowboardschoenen met een BOA.

Snowboard boots met veter sluiting

Al sinds het moment dat er aparte snowboardschoenen zijn is de veter een onderdeel hiervan. Je stelt hierbij het meest nauwkeurig per cm je schoenen af en het is makkelijk te vervangen bij het kapot trekken hiervan.

Bekijk alle snowboardschoenen met een veter sluiting

Snowboard boots met speedlace sluiting

De speedlace is eigenlijk niks anders dan een trekkoord wat je vast trekt zoals een veter en dan vast haakt achter een speciale sluiting. Het is een handige manier om in 1 keer je gehele schoen te sluiten. Vaak zijn deze per zone apart aan te trekken.

Combinatie sluitingen op je snowboard boots

Hybride sluitingen combineren eigenlijk verschillende sluitingen tot 1 compleet sluitingssysteem. Denk hierbij aan 2 Boa’s voor verschillende zone’s op de snowboard schoen, combinatie van veters en een BOA zoals bij Vans Snowboard schoenen. Ook zijn er veel combi’s met een Speedlace en BOA.

Flex in je snowboard boots

Dit is volgens ons ook erg belangrijk bij snowboardschoenen. Er zijn erg stijve schoenen die geliefd zijn bij freeriders, carvers of mensen die erg veel contact met hun board willen. Je kan je voorstellen dat een stijve schoen met een flex 7 of hoger erg direct en hard aanvoelt. Elke beweging die je maakt wordt dus direct doorgezet naar je snowboard. Dit is perfect als je al gevorderd bent.

Ben je een beginner of vooral opzoek naar comfort kies dan voor een zachtere schoen met een minder hoge flex. Hierdoor wordt niet elke foute beweging gelijk doorgezet naar je snowboard. Een zachtere schoen kan ook erg handig zijn als je veel in het park hangt en vaak moet landen. Dit is met een harde schoen gewoon minder comfortabel.

De beste snowboard schoenen

Zoals al eerder aangegeven begint een goede schoen bij het passen hiervan, Wij van Sideways hebben een ruime collectie snowboard schoenen samengesteld voor ieder type snowboarder en type voet.