• 0
  • 0

Snowboard kennisbank

Je hebt de juiste keuze gemaakt. Je gaat snowboarden! Een goede wintersport valt of staat bij een goede uitrusting. Misschien vraag je jezelf af; Welk snowboard past nou het beste bij me? Welke shape moet ik hebben? Welke binding monteer ik op het board en welke snowboard schoenen passen mij het beste?

Wij van Sideways willen je graag helpen bij het maken van de juiste keuze. Lees onderstaande informatie rustig door. Mocht je na het lezen nog vragen hebben. Neem dan gerust contact met ons op of kom langs in onze showroom in Nijverdal.

Snowboards

Welk type snowboard past het beste bij mij?

Zoals je waarschijnlijk al wel gemerkt hebt zijn er behoorlijk veel verschillende snowboards te verkrijgen. Maar welke past nu het beste bij je? Wij van Sideways verdelen de snowboards in drie groepen.

Hoe bepaal ik de juiste lengte van mijn snowboard?

Het bepalen van de juiste lengte blijft altijd lastig. Er zijn een aantal factoren die invloed hebben op de juiste lengte. Wat is je lengte en je gewicht? En vooral de vraag: Wat wil je ermee doen? De asnowboard lengtelgemene regel is +/- 20 cm onder lichaamslengte.  Dus een persoon van 1.80 m kiest voor een snowboard rond de 160 cm. Ben je wat zwaarder? Neem dan het board 2-3 cm langer.

Daarnaast is het type snowboard belangrijk. Een freestyle snowboard neem je over het algemeen 4-5 cm korter dan een all mountain snowboard. Een Freeride snowboard neem je over het algemeen weer 4-5 cm langer.

Mocht je als nog vragen hebben over jou ideale lengte? Neem dan gerust contact met ons op.

Wat zegt het profiel over een snowboard?

Ieder merk heeft zo zijn eigen benamingen om een profiel aan te geven. Dat maakt het soms lastig. Wij hanteren 5 verschillende profielen.

Welke shape snowboard past het best bij mij?

De shape van een snowboard beschrijft de vorm van het board van nose naar tail. Kortweg kan je zeggen dat er drie verschillende snowboard shapes bestaan.

Wat zegt de flex over een snowboard?

De flex geeft de stijfheid van het snowboard aan. Over het algemeen kun je zeggen dat een stijver board agressiever rijdt en reageert. Ben je een beginner? Dan is een snowboard met een lagere flex een betere keuze. Ben je gevorderd of weeg je wat zwaarder? Dan kan je beter kiezen voor een snowboard met een hogere flex. Daarnaast hebben freeride snowboards over het algemeen een hogere flex dan een freestyle snowboard.

Wat is het verschil tussen een sintered base en een extruded base?

Ieder snowboard is voorzien van een base, ook wel belag genoemd. De base zorgt ervoor dat je kan glijden over de sneeuw. maar wat is nou precies het verschil tussen een sintered base en een extruded base?

Snowboard bindingen

De waardering van sidewayssports.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.9/10 gebaseerd op 32 reviews.