• 0
  • 0

Snowboard kennisbank

Alles wat je moet moet weten voordat je een snowboard gaat kopen

Je hebt de juiste keuze gemaakt. Je gaat snowboarden! Een goede wintersport valt of staat bij een goede uitrusting. Misschien vraag je jezelf af; Welk snowboard past nou het beste bij me? Welke shape moet ik hebben? Welke binding monteer ik op het board en welke snowboard schoenen passen mij het beste? Wij van Sideways willen je graag helpen bij het maken van de juiste keuze. Daarom hebben we een snowboard kennisbank opgesteld om jou op weg te helpen. Lees onderstaande informatie rustig door. Mocht je na het lezen nog vragen hebben. Neem dan gerust contact met ons op of kom langs in onze showroom in Nijverdal.

Welke verschillende typen snowboards zijn er en welk board past het best bij mij?

Zoals je waarschijnlijk al wel gemerkt hebt zijn er behoorlijk veel verschillende snowboards te verkrijgen. Maar welke past nu het beste bij je? Wij van Sideways verdelen de snowboards in drie groepen.

Maar wat is nu het beste snowboard voor jou? Als eerste moet je jezelf de vraag stellen: Wat ik met het snowboard doen? Freestyle in het funpark? De verse poeder op zoeken buiten de piste? Of zoek je een snowboard waarmee je overal op de berg uit de voeten kan? Heb je nog geen uitgesproken voorkeur en wordt dit je eerste snowboard? Dan is een All Mountain snowboard een veilige keuze. Met dit type board kan je de hele berg bereiden. Af en toe lekker het park opzoeken, kilometers maken op de piste en zelfs een stukje poeder rijden als de omstandigheden het toelaten.

Welk snowboard voor beginners?

Begin je met snowboarden en zoek je een board waarmee je je techniek kunt verbeteren? Maak het jezelf niet te moeilijk en kies niet direct een stijf freeride snowboard. Een betere keuze is een park- of all mountain snowboard met een medium flex bv 4, 5 of 6. Deze boards laten zich makkelijk sturen en straffen niet direct ieder foutje af.

Hoe bepaal ik de juiste lengte van mijn snowboard?

Het bepalen van de juiste lengte blijft altijd lastig. Er zijn een aantal factoren die invloed hebben op de juiste lengte. Wat is je lengte en je gewicht? En vooral de vraag: Wat wil je ermee doen? De snowboard lengtealgemene regel is +/- 20 cm onder lichaamslengte.  Dus een persoon van 1.80 m kiest voor een snowboard rond de 160 cm. Ben je wat zwaarder? Neem dan het board 2-3 cm langer.

Daarnaast is het type snowboard belangrijk. Een freestyle snowboard neem je over het algemeen 4-5 cm korter dan een all mountain snowboard. Een Freeride snowboard neem je over het algemeen weer 4-5 cm langer.

Wat zegt het profiel over een snowboard?

Ieder snowboardmerk heeft zo zijn eigen benamingen om een profiel aan te geven. Dat maakt het soms lastig. Wij van Sideways hanteren 5 verschillende profielen.

Welke shape snowboard past bij mij?

De shape van een snowboard beschrijft de vorm van het board van nose naar tail. Kortweg kan je zeggen dat er drie verschillende snowboard shapes bestaan.

Freestyle en Park snowboards hebben in de meeste gevallen een full twin shape. Deze snowboards laten zich dan ook gemakkelijk switch rijden. Wel zo ideaal als je lekker in het funpark aan het stunten bent. All Mountan snowboard zijn veelal voorzien van een Directional Twin shape. Hierdoor laat dit type board zich iets beter sturen en daarnaast kan je nog prima switch rijden. Zoek je graag de poeder op of wil je zo hard mogelijk de berg af? Dan is een snowboard met een directonal shape aan te raden. Deze boards laten zich erg goed en strak sturen en hebben tevens meer drijfvermogen in de verse poeder.

Wat zegt de flex over een snowboards?

De flex geeft de stijfheid van het snowboard aan. Over het algemeen kun je zeggen dat een stijver board agressiever rijdt en reageert. Ben je een beginner? Dan is een snowboard met een lagere flex een betere keuze. Ben je gevorderd of weeg je wat zwaarder? Dan kan je beter kiezen voor een snowboard met een hogere flex. Daarnaast hebben freeride snowboards over het algemeen een hogere flex dan een freestyle snowboard.

Wat is het verschil tussen een snowboard met een sintered base en extruded base?

Ieder snowboard is voorzien van een base, ook wel belag genoemd. De base zorgt ervoor dat je kan glijden over de sneeuw. maar wat is nou precies het verschil tussen een sinteredbase en een extruded base?

Na het lezen van de snowboard kennisbank nieuwsgierig geworden naar onze collectie snowboards? Wij hebben een uitgebreide collectie boards van Bataleon, Lib-Tech, Arbor, Burton, Nidecker, Jones, Gnu, Borealis en Niche

Naast deze snowboard kennisbank hebben we ook een kennisbank voor snowboard bindingen en schoenen.

De waardering van sidewayssports.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.9/10 gebaseerd op 41 reviews.