Ski- en snowboard slijpen 

16 items
Filters

Ski- en snowboard slijpen

Altijd al zelf je snowboard of ski willen slijpen? Wij van Sideways helpen je graag op weg om je eigen wax en slijp koning te worden. Wij hebben een uitgebreide collectie artikelen om je ski of snowboard scherp te slijpen en waxen voor maximaal glij plezier.  Nieuwsgierig naar onze collectie wax & slijp artikelen?

Voordeel van zelf slijpen

Het grote voordeel van je eigen ski’s of snowboard slijpen is dat je altijd weet dat het goed gebeurd. Niets is zo vervelend dat je op je wintersport erachter komt dat je staalkanten niet scherp genoeg zijn. Bij de eerste bocht voel je al dat je grip mist. Voorkom dat gevoel en ga zelf aan de slag! Daarnaast kan je de staalkant blijven onderhouden gedurende de week dat je in de sneeuw zit. Daarnaast kan je zelf de hoek bepalen en kiezen of je de staalkant hangend geslepen wilt hebben. Van de merken Holmenkol en OneBall hebben we diverse slijp- en wax materialen.

Ski slijpen? Wat heb ik nodig?

Als je wilt beginnen met slijpen heb je een aantal basisproducten nodig.

  • Diamant vijlen
  • Ijzeren vijlen
  • Steen vijlen

Steen vijlen

Begin ten alle tijden met het weghalen van de bramen met een ruwe steen. Dit doe je bijvoorbeeld met een Holmenkol Oxyd mini of een Holmenkol Edge trick. Ga je rechtstreeks met je ijzeren vijlen of zelfs je diamant vijlen over de bramen dan beschadigen deze vijlen en worden onbruikbaar.

Ijzeren vijlen

Met de ijzeren vijlen kun je, na het verwijderen van bramen, gemakkelijk een hoek in de staalkant slijpen. Is de staalkant nog niet van een hoek voorzien? Bijvoorbeeld wanneer je een nieuwe ski of snowboard hebt gekocht. Dan breng je deze makkelijk en snel aan met een grove vijl. Wanneer je al de juiste hoek in de staalkant hebt, gebruik je een fijne vijl om de staalkant weer strak te krijgen.

Diamant vijlen

Wanner je de staalkanten hebt geslepen met ijzeren vijlen lijken ze scherp. Maar schijn bedriegt. Er ontstaan namelijk slijp bramen waardoor deze snel weer bot wordt wanneer je nu zou gaan skiën of snowboarden. Met diamantlijven polijst je de staalkanten zodat deze langer scherp blijven.

Handige slijp set van Holmenkol

Het merk Holmenkol heeft een goede slijp starters set samengesteld wat bestaat uit een Diamantvijl medium, Profi edger, Edge Trick en een Schleifgummi. Je hebt nu alleen nog een set klemmen nodig zodat je ski of snowboard strak en stabiel blijft liggen tijdens het waxen en slijpen. Zoals bijvoorbeeld een Holmenkol Board Fix