BMX protectie en bescherming 

43 items
Filters

BMX protectie en bescherming kopen

Bescherming is ook binnen de BMX steeds belangrijker aan het worden. Waar vroeger veel vooral oudere rijders de bescherming links lieten liggen omdat het vooral grote plastic beschermers waren die erg beperkten in het bewegen.

Nu zijn er de laatste jaren veel stappen gemaakt in de ontwikkelingen van bescherming die je eigenlijk niet meer voelt. Bescherm jezelf dus tegen onnodig letsel met goed passende bescherming!

Welke type BMX bescherming zijn er allemaal?

We gaan allemaal wel een keer naar de grond. Dit is simpelweg gewoon een onderdeel van de sport. En soms is een schaafwond best wel stoer! Je hebt verschillende beschermingen voor het hele lichaam.

Waarom is een goede BMX helm belangrijk?

De startheuvels worden hoger en daarbij ook de snelheden. Groot en klein moeten hieraf. Door de hogere snelheden zijn ook de impact bij een val groter. Als je een letsel oploopt aan het hoofd heeft dit vaak grote gevolgen. Een hersenschudding is helaas veel voorkomend binnen onze sport en een goed passende helm kan hier veel risico wegnemen. Wij voeren merken waar wij in geloven. Merken die hoogstaande veiligheid bieden voor een eerlijke prijs.  Denk hierbij aan 100% , Kenny racing , Amplifi & Troy lee designs.

Waarom is het dragen van goede elleboog bescherming belangrijk?

Iedereen kent het, je gaat onderuit en het eerste waar jij je schaafwonden terugvind zijn op je ellebogen. Er zijn verschillende type elleboogbeschermers. Zo heb je ze met de hardere plastic kap welke voor veel bescherming zorgt bij een val waarin je doorglijdt. Mocht je punt impact hebben kan deze kap knappen. Wel heeft hij zijn werk dan vaak al gedaan dus blijft de schade beperkt. De laatste jaren zijn er ook veel andere materialen op de markt gekomen. Deze zijn zacht en flexibel met dragen maar worden hard bij impact. Dit laatste type bescherming is steeds populairder aan het worden.

Waarom is het dragen van een setje kniebeschermers belangrijk?

Naast je ellebogen zijn ook je knieën een van de populairdere plekken voor een schaafwond. Hiervoor geldt natuurlijk hetzelfde qua materialen als voor de elleboogbeschermers. De beschermers met een harde kap en de beschermers met het zachtere materiaal. Doordat we ook alle kanten op vliegen op de fiets knal je vroeg of laat een keer met je knie tegen je stuur of stuur nok. Deze pijn herkent elke echte BMXer. Een goed setje kniebescherming helpt hier natuurlijk tegen!

Belangrijke protectie: Nek, Rug en Borstbescherming

De eerste klappen vang je op met je armen of benen. Toch is het van groot belang dat je vooral je Nek, Rug en Borst ook goed beschermd. Hier zitten veel vitale organen en natuurlijk veel belangrijke zenuwen. We kennen allemaal het verhaal van Sam Willoughby en Stephen Murray.