BMX Cross helmen 

34 items
Filters

Waarom zijn goede BMX helmen belangrijk?

De startheuvels worden hoger en daarbij ook de snelheden. Groot en klein moeten hieraf. Door de hogere snelheden zijn ook de impact bij een val groter. Als je een letsel oploopt aan het hoofd heeft dit vaak grote gevolgen. Een hersenschudding is helaas veel voorkomend binnen onze sport en een goed passende cross helm kan hier veel risico wegnemen. Wij voeren merken waar wij in geloven. Merken die hoogstaande veiligheid bieden voor een eerlijke prijs.  Denk hierbij aan 100% , Kenny racing , Amplifi & Troy lee designs.

De beste crosshelmen bij Sideways Sports!

De Helm is het belangrijkste van je hele uitrusting. Daarom is het belangrijk dat je een goed passende helm uitzoekt. Zoek ook een helm uit die past bij de Risico’s die je opzoekt. Natuurlijk kan er op elk moment een ongeluk gebeuren. Maar je kunt je voorstellen dat als jij veelal van de Supercross heuvels afdondert hier een andere bescherming gewenst is als bij het rondje op je lokale pumptrack.  Elke helm heeft zijn eigen type bescherming en certificaten. Sommige hebben nu graag een lichtgewicht helm en een ander heeft liever de hoogste graad veiligheid.

Pasvorm van een crosshelm, hoe zit dat?

Het is belangrijk dat een BMX helm goed zit en aansluit om je hoofd. Mocht dit niet het geval zijn kan het zelfs gevaarlijk zijn. Ook is elk type helm en merk anders qua pasvorm want, elk hoofd is nou eenmaal ook anders. Een verkeerde pasvorm kan irriteren en zelfs pijn gaan doen. Bekijk ons complete aanbod aan BMX cross helmen en bestel online met gratis verzending vanaf €50,- in Nederland en België.

BMX helm kopen met advies via telefoon of chat

Zoals aangegeven heeft elke helm een andere pasvorm. Je kunt zeg maar kiezen uit een paar verschillende vormen bijvoorbeeld rond, ovaal of juist langwerpig ovaal. Een helm moet altijd goed strak zitten in het begin. De Kussens nemen namelijk nog de vorm van je hoofd/gezicht over. Probeer een helm altijd goed en lang voordat je overgaat op aankoop.

Kom jij er nu niet uit welke helm je moet hebben kom dan bij ons langs of bel ons en laat ons jou helpen naar een goed passende helm.