wintersport vakantie

Op wintersport in Corona-tijd

Na een rare zomer hebben wij onze ogen en hart alweer vol gericht op de wintersport van 2021. Maar hoe gaat deze eruit zien met de huidige situatie? Jouw wintersport gaat gewoon door! Veel skigebieden zijn in samenwerking met de overheid bezig om richtlijnen op te stellen om het besmettingsrisico zoveel mogelijk te beperken. Zo wil Oostenrijk richtlijnen voor het hele land maar zijn er ook grote gebieden die zelf onderzoek doen en hierop aanpassingen doorvoeren.

Een kleine samenvatting van de eerste richtlijnen:

  • Was regelmatig je handen met zeep
  • Hoest en nies in je elleboog
  • Draag mondmasker in de gondels en liftjes
  • Blijft thuis bij ziekteklachten
  • Houd voldoende afstand

Zoals je kunt zien zijn deze richtlijnen redelijk gelijk aan die in Nederland als het om een evenement gaat. Er zijn per gebied wel verschillende regels. Ischgl beveelt gasten dat ze een negatieve corona test moeten kunnen laten zien die maximaal 72 uur oud is bij inchecken in de accommodatie en krijg je bij aankoop van een skipas een col die je kunt gebruikten als mond/neuskapje. Ook zal er in Serfaus het Murmlikrippe en PlayIN Serfaus gesloten blijven.

Belangrijke punten voor wintersport 2021

  • Bij veel reisorganisaties, bestemmingen en verblijven is er de optie om gratis te annuleren. Probeer te boeken bij een organisatie die geen vooruitbetaling vereist en betaal indien mogelijk met een creditcard.
  • Mocht het onverhoopt niet doorgaan en je hebt geboekt bij een organisatie of bureau die deze reis annuleert heb je recht op vergoeding en wordt alles vaak vanzelf geregeld.
  • De prijzen zijn lager dan ooit. Om het zo aantrekkelijk mogelijk te maken om toch op wintersport te gaan zijn de prijzen van skipassen, verblijven en vliegtickets verlaagd en gelden er veel kortingen.

Tips voor een wintersport tijdens corona

  • Het is niet zeker of er ongelimiteerde skipassen beschikbaar zijn zoals dit normaal het geval is. Het kan zijn dat hier een max op komt te staan i.v.m. de drukte op de piste en om de 1,5m afstand te waarborgen.
  • Zoek per gebied, online naar de regels in jouw gebied. Er zijn gebieden die nu al hun regels naar buiten hebben gebracht.

  

Hierbij een paar voorbeelden:

Ischgl: https://www.snowplaza.nl/weblog/52635-coronamaatregelen-ischgl/

Ski Arlberg: https://www.snowplaza.nl/weblog/52678-coronamaatregelen-ski-arlberg/

Serfaus-Fiss-Ladies https://www.snowplaza.nl/weblog/52634-coronamaatregelen-serfaus-fiss-ladis/

 

Wil jij naar je vaste verblijf? Neem dan snel contact op met dit appartement of chalet i.vm. de beperkte plaatsen.

Nog op zoek naar een nieuwe uitrusting? Bekijk onze afgeprijsde kleding nu online.

07 november 2020 — Arno Timmermans