Troy lee d4 helm

De Troy Lee Designs D4 is al een tijdje op de markt maar wij duiken er nu even wat dieper in!

Troy Lee Designs Carbon D4

Deze nieuwste helm van Troy Lee Designs is volgestopt met veiligheid features om jou hoofd zo veilig mogelijk te houden tijdens elke afdaling en rondje op de baan!

Troy Lee kwam al met de eerste Daytona helm in 1996 en was al snel gekoppeld aan de snelste rijders in de wereld. Denk hierbij aan Steve Peat, Sam Hill, Robert de Wilde en many more! Kort erna kwam de D2 en in 2009 kwam de D3 en sinds 2020 is hier nu de D4 bijgekomen. Het is goed te zien dat dezelfde stijl door is gevoerd in alle helmen maar dat er toch steeds veel is nagedacht over de veiligheid. Hierdoor is de helm ook iets groter is geworden.

Benieuwd naar alle modellen die wij op voorraad hebben? Bekijk deze snel hier

 

De opvolger van de populaire TLD D3

Dat de D4 op de D3 lijkt is niet te missen. Ze  hebben er bij Troy Lee alles aan gedaan om de helm 1 van de veiligste of misschien wel de veiligste op de markt te maken. De schaal  is van top kwaliteit. Er is gebruik gemaakt van Polycarbonate of TeXtreme Carbon, de voering is gemaakt van X-Static en is hij uitgerust met MIPS.

X-static kussens en een MIPS binnenschaal voor pascomfort en veiligheid

EPS Kreukelzone voor het verkleinen van de kans op sleutelbeenbreuken bij een harde crash

De helm is zelfs uitgerust met een kreukelzone ter hoogte van de sleutelbenen zodat je bij een val minder snel je sleutelbeen breekt! Dit stukje EPS is zo gemaakt dat het iets indeukt als er veel impact op komt te staan tijdens een val.

Troy Lee D4 Carbon crosshelm

De kinstukken zijn natuurlijk snel te verwijderen als de helm verwijderd moet worden bij het vermoeden van een nek blessure. De D4 sluit met een altijd passende Dubbel D sluiting die gemaakt is van Titanium voor een extra paar gram gewichtswinst! Over dat gewicht gesproken is de D4 in de Carbon versie maar 960 gram en dat is 100 gram lichter dan de D3 in Carbon en een heel stuk lichter als andere high end helmen op de markt.

Troy Lee Designs D4 in carbon met een gewicht van maar 960 gram

Design stond bij het ontwerpen van de D4 hoog op de prioriteiten lijst maar het is ook duidelijk te zien dat ze de helm wat luchtiger en koeler hebben gemaakt door meer luchtgaten te installeren.

De D4 is meer open gewerkt met grotere luchtkanalen

Onder de klep is er veel nagedacht over een goede airflow in de helm.

Is deze helm wat voor jou of wil je hem gewoon wel eens in het echt zien? Kijk dan online of kom langs bij ons in de showroom te Nijverdal.

 

 

20 oktober 2020 — Arno Timmermans