snowboard waxen

Sneller en langer glijden met een goed gewaxt snowboard

Natuurlijk willen we altijd als eerste beneden zijn of in ieder geval sneller de berg af knallen dan je vrienden. Hoe vervelend is het dat je moet steppen of zelfs lopen wanneer je snowboard niet meer glijdt op een vlak stuk? Dat hebben we allemaal weleens ervaren. Vaak horen we de dan ook de vraag; Waarom glijdt de ene harder dan de andere? Naast het type base van je snowboard speelt een goed gewaxt snowboard een grote rol.
08 september 2021 — Arno Timmermans
Inlegzolen voorkomen koude en zere voeten

Inlegzolen voorkomen koude en zere voeten

Dat snowboarden te gek is weten we natuurlijk al lang. Toch is er een grote groep die iedere dag weer last heeft van koude en zere voeten tijdens het snowboarden. Wintersport vergt veel van je lichaam en je hebt als snel last van branderige voeten, kramp of koude tenen. Goede inlegzolen ondersteunen de voetboog en verminderen de druk op je hiel. Hierdoor wordt de druk beter over de voet verdeeld.
08 september 2021 — Arno Timmermans
snowboard schoenen passen

Hoe pas je snowboardschoenen?

Voordat je begint met het passen van snowboardschoenen is het belangrijk dat je goede snowboardsokken aantrekt. Daarna maak je de binnen- als buitenschoen helemaal los. Op deze manier stap je makkelijker in de schoen zonder te wringen. Terwijl je instapt trek je de tong van de schoen naar voren of omhoog. Hierdoor creëer je extra ruimte om in te stappen. Waarschijnlijk zal je met je teen de voorkant van de schoen voelen. Schrik niet, dat moet!
08 september 2021 — Arno Timmermans
burton snowboards

Burton snowboards. Nieuw bij Sideways!

Voor seizoen 20/21 hebben we onze collectie uit kunnen breiden met het merk Burton. Wij, Dyon en ik, hebben samen al heel wat jaren ervaring met het mooie merk en in de winkel kregen we ook regelmatig de vraag naar Burton snowboards. De meeste snowboarders zullen direct het merk noemen wanneer er gevraagd wordt om een snowboardmerk op te noemen. Voor degene die nog niet echt bekend zijn met het Amerikaanse Burton hebben we hieronder een aantal zaken uitgelicht om een goed beeld te krijgen van wie ze zijn, wat ze doen en waar ze goed in zijn.
08 september 2021 — Arno Timmermans
Anon optics skibrillen

Wat maakt Anon skibrillen zo populair?

Anon skibrillen zijn een van de meest populairste goggles ter wereld. Anon valt onder Burton Snowboards en staat bekend om haar innovaties en high-end technieken. Maar wat is nu het geheim achter de populariteit van deze skibrillen?

De brillen onderscheiden zich op drie vlakken:

 1. Integral Clarity Technology (ICT) in combinatie met Perceive lenzen
 2. MFI integratie
 3. Anon Magna-Tech Quick Lens Change System

Lenzen van Anon skibrillen voorzien van Integral Clarity Technology

Niets is zo vervelend als je 's morgens door het raam naar buiten kijkt en er hangt een dikke laag mist. Dat wordt weer een dag martelen met slecht zicht. Anon heeft hier een oplossing voor gevonden en heeft de lenzen voorzien van ICT – anti-condens systeem die de lens kristalhelder houdt gedurende de dag. De binnenste lens is microscopische poriën waarin ICT is geëtst. Hierdoor wordt vocht langdurig en razendsnel afgevoerd, sneller dan menig concurrent kan bewerkstelligen. Daarnaast heeft het een zelfreinigende werken waardoor je de binnenkant van de lens nooit hoeft schoon te maken. Naast ICT is de buitenste lens voorzien van een oleofobe-coating. Net zoals mobiele telefoons zijn de lenzen van Anon voorzien van een laagje wat vetten vingerafdrukken tegen gaat. Dit laagje heeft geen eeuwige levensduur. Het is daarom zaak om de skibril alleen schoon te maken met het meegeleverd microvezel zakje.

Anon heeft Sonar vervangen door Perceive lenzen

Anon Optics heeft voor seizoen 20/21 Sonar lenzen vervangen voor PERCEIVE lenzen. PERCEIVE is exclusief ontwikkeld voor Anon en verhoogd dieptewaarneming en het contrast voor de best mogelijke definitie met behoud van echte kleuren. Hierdoor zie je eerdere en beter oneffenheden op de piste waardoor je met meer vertrouwen de piste af kan snowboarden of skiën. Om iets wat goed is nog beter te maken worden alle Anon brillen geleverd met een bonus lens. Zo kan je bij elk weertype van de piste genieten.

Anon PERCEVE lens tinten

Anon biedt een groot assortiment lens tinten met verschillende lichttransmissie ’s  die alle lichtomstandigheden dekken. De mate van lichtdoorlatendheid wordt aangeduid met een VLT percentage. Kortom: Hoe hoger het percentage, hoe meer licht de lens door laat. Hieronder volgen alles nieuwe lenzen die terug te vinden zijn in de Anon skibrillen.

Lenzen voor zonnige omstandigheden. Categorie 3

Dit zijn de donkerste tinten en hebben de laagste VLT's. De beste lenzen voor Blue-bird dagen. 

 • Onyx PERCEIVE Sunny (VLT: 6%)
 • Red PERCEIVE Sunny (VLT: 14%)
 • Bronze PERCEIVE Sunny (VLT: 17%)

Variabele lenstinten. Categorie 2  Geweldige lenzen omdat ze veelzijdig genoeg zijn om in de meeste weersomstandigheden goed zicht op de piste te hebben

 • Blue PERCEIVE Variable (VLT: 21%)
 • Green PERCEIVE Variable (VLT: 22%)
 • Violet PERCEIVE Variable (VLT: 34%)

Bewolkte lens tinten: Categorie 1

De meeste ideale lenze voor dagen dat het zicht minimaal is.

 • Burst PERCEIVE Cloudy (VLT: 53%)
 • Pink PERCEIVE Cloudy (VLT: 59%)
 • Night PERCEIVE Cloudy (VLT: 72%)

 MFI integratie

Sinds enkele jaren biedt Anon d.m.v MFI de mogelijkheid om facemasks razendsnel aan je Anon goggle vast te zetten. MFI staat voor Magnetic Facemask Integration. 4 sterke magneetjes zitten zowel aan het frame van de skibril als aan de MFI Facemask. Met een simpele beweging klik je het masker razendsnel vast of los. Hierdoor ontstaat er een perfecte aansluiting zonder spleetjes waar de snijdende wind alsnog langs gaat. 

Anon Magna-Tech Quick Lens Change System

Anon kwam ruim 8 jaar geleden als eerste met een revolutionair system om de lens van skibril razendsnel om te wisselen. Meerder kleine, maar sterke, magneten in het frame houden de lens super strak vast. Je hoeft niet bang te zijn dat je de lens gaat verliezen tijdens met skiën of snowboarden. Waar je voorheen een hele tijd aan het knoeien was om je lens te wisselen wanneer het weer ineens omsloeg, ben je nu in een paar tellen klaar. Ervaring leer dat je sneller wisselt dus altijd meer en beter zicht hebt.

Cilindrisch, sferisch of toric lens in Anon Goggle.

Naast de verschillende lens tinten heeft Anon drie verschillende vormen lenzen. De ”vlakke” lens ook wel cilindrische lens genoemd en de “bolle” ook wel sferische lens genoemd. Maar welke moet je nu kiezen? Om het nog ingewikkelder te maken heeft Anon ook nog een Toric lens ontwikkeld.

Cilindrische Anon lenzen

Een cilindrsiche lensconstructie houdt in dat de lens gebogen is op het horizontale vlak en plat op het verticale vlak. Hierdoor krijg je een strakke esthetiek. De lens loopt iets taps toe naar een dunner profiel aan de randen zodat er geen vertekend beeld ontstaat. 

Sferische Anon lenzen

Een sferische lensconstructie houdt in dat de lens horizontaal als verticaal gelijkmatig gebogen is om zo de bolling van het oog na te bootsen. Sferische lenzen zorgen ervoor dat je ogen minder snel vermoeid raken en maximaliseert optische helderheid. 

Toric Anon lenzen

Een Toric lensconstructie heeft een unieke vorm die zowel horizontaal als verticaal buigt, maar de verticale buiging is vlakker dan de horizontale. Deze vorm bootst de bolling van het oog na voor superieure optiek en biedt tegelijkertijd een vergroot gezichtsveld. 

Bekijk hier onze gehele collectie Anon brillen en Anon Helmen

Liever de Anon skibrillen in het echt zien? Kom langs in onze winkel in Nijverdal!

Tot snel.

04 maart 2021 — Arno Timmermans
alles over bataleon snowboards

Alles over Bataleon snowboards

alles over bataleon snowboards

Bijna 20 jaar geleden bestudeerde biofysicus Jorgen Karlson de rijeigenschappen van snowboards en kwam met de Triple Base Technology. In eerste instantie werd zijn idee genegeerd door een aantal merken omdat ze er simpelweg niet in geloofden. Toch vond hij een aantal personen die in 3BT geloofden en Bataleon snowboards werd geboren. Begonnen als een klein bedrijf heeft het zich ontwikkeld tot een snowboardmerk dat makkelijk kan concurreren met grotere snowboard merken.

Wat houdt Triple Base Technology van Bataleon nou precies in?

Na veel onderzoek, analyseren en testen, kwam Bataleon met het gepatenteerde Triple Base Technology. Ook wel 3BT genoemd. Alle snowboards van Bataleon hebben een Camber profiel van tip-to-tail in combinatie met opgeheven contactpunten. Door de opgeheven contactpunten zet je super makkelijk een bocht in. De volledige Camber zorgt, naast super veel pop, dat je de volledige effectieve staalkant gebruikt voor maximale grip zonder dat het board happerig wordt.

Hoe ziet Triple Base Technology er precies uit?

 1. De zijkanten bij de tip en tail worden van de sneeuw getild waardoor je rechtdoor kunt boarden zonder dat de staalkant hapt in de sneeuw
 2. Met een klein beetje druk kantelt het board en de staalkanten, net buiten de bindingen, gaan hun werk doen.
 3. Door de Camber profiel gebruik je de maximale staalkant wat zorgt voor enorm veel grip.

bateleon triple base snowboard 

 3BT In een Freestyle tot een Freeride snowboard van Bataleon

Bataleon heeft een aantal verschillende smaken 3BT ontwikkeld. Zo heeft een freestyle / park snowboard weer een ander 3BT dan een Freeride snowboard.

De Freestyle snowboards hebben een breder “middenstuk” in de tip en tail.  Dit geeft een stabieler gevoel bij sprongen, landingen en tijdens het pressen.

 

De meer freeride georiënteerde snowboards van Bataleon hebben een smaller “middenstuk” in de tip en tail. Hierdoor wordt een snellere "kantenwissel" en meer float gecreëerd.

Alle voordelen van een Bataleon snowboard op een rijtje.

Allemaal leuk en aardig. Maar wat zijn precies de voordelen van een Bataleon snowboard?

 • De Boards zijn sneller: Staalkanten creëren wrijving, houden warmte vast en nemen geen wax op. Al deze punten zullen de snelheid van een board vertragen. Door de 3Bt zal je board sneller glijden omdat er kortweg minder staalkant van je board contact maakt met de sneeuw.
 • De boards zijn vergevingsgezind: De verhoogde randen (3BT) verkleinen de kans op happen en geven je een vertrouwder gevoel.
 • Land meer tricks: De omhoogstaande randen zorgen ervoor dat de staalkant niet ingraaft na een niet zo'n mooie landing.
 • Meer pop: Alle Bataleon boards hebben een camber profiel wat zorgt voor een maximale pop.
 • Meer float: De omhoogstaande randen, net als een boot of surfboard, zorgen voor een ongekende float in de diepe poeder.

Populaire modellen Bataleon snowboards

Bataleon heeft een aantal paradepaardjes in hun collectie. Zo hebben de Evil Twin, Goliath en de Jam zich al een eental jaren bewezen in het all mountain / freestyle segment. In het freeride segment in de Bataleon The One al enkele jaren een top model. De Feelbetter en de Distortia zijn super populair onder de dames.

 Mocht je meer informatie willen over Bataleon snowboard of welk snowboard het beste bij past? Neem gerust contact met ons op via 0548 201001 , info@sidewayssports.nl of kom gezellig langs in de showroom in Nijverdal waar de koffie klaar staat. Nieuwsgierig geworden? bekijk onze grote collectie snowboards?

01 januari 2021 — Arno Timmermans
snowboardbindingen monteren

Hoe bindingen op je snowboard monteren?

tip voor snowboardbindingen monteren

 

Vraag jij je af hoe de snowboard bindingen op je snowboard te monteren? Of wat je beste stance op het snowboard is? Ben je nog steeds aan het experimenteren? Wellicht helpt onderstaande uitleg je een beetje op gang. Je bindingen vast op je snowboard schroeven is niet zo moeilijk. Het vinden van de beste stance die past bij je rijstijl en/of je snowboard is toch een ander verhaal. Het vinden van je natuurlijke houding kan wat experimenteren vergen, maar als je de grondbeginselen kent, moet je het vrij snel kunnen bepalen.

Bestel hier snowboard bindingen voor heren

Bestel hier snowboard bindingen voor dames

Sta je regular of goofy op je snowboard?

Als je nieuw bent met snowboarden begint het met kiezen of je reguar of goofy bent. Kortom; sta je links- of rechtsvoor? In de meeste gevallen is de voet van je dominante been de achterste voet. Ook kan je jezelf de vraag stellen; Met welke voet schop je tegen een bal? Of, met welke voet stap je eerst een trap op? Het antwoord op deze vragen is waarschijnlijk je achterste voet. (Voor mezelf geldt deze regel overigens niet).

goofy of regular op snowbaord?

Hoe ver van elkaar plaats je de bindingen op je snowboard?

Hoe ver je de bindingen uit elkaar zet speelt een cruciale rol in je balans en draaivermogen op een snowboard. Er zijn verschillende theorieën over hoe breed een houding het beste is. Welke breedte het beste voor je zal werken, hangt af van uw persoonlijke voorkeur. Freeriders en park boarders geven meestal de voorkeur aan een bredere houding die extra balans biedt en de mogelijkheid om dieper door je knieën te zakken. Als algemeen uitgangspunt kan je de afstand van het midden van je knie tot aan de grond meten. Deze afstand is de minimale breedte die je moet hanteren. Ben je een beginner kan je 2cm breder aanhouden. Ben je een technische boarder en sta je diep door je knieën? Houd dan 4 cm breder aan.

Op de meeste snowboard staat een reference stance aangegeven bij de inserts (schroefgaten). Wanneer je wijder wilt gaan staan is het aan te raden om beide bindingen naar buiten te plaatsen. Hierdoor behoudt het snowboard de beoogde prestaties. Bekijk de beste snowboards uit onze nieuwste collecties hier.

In welke hoek monteer je de snowboard bindingen?

In welke hoeken je de snowboard bindingen monteert op je snowboard spelen een grote rol in hoe je je lichaam over je board kunt bewegen. De binding van de voorste voet zal schuin naar de nose van het board moeten wijzen. Op de disc, waarmee je de binding vastschroeft op je board, staan graden aangegeven. Meestal tussen de 0-30 graden in twee richtingen. We spreken van een positieve hoek wanneer we de binding naar de nose van het board laten wijzen. De meeste boarders zetten de voorste binding + 15-21 graden ideaal. Ben je echt een racer of een carver? Dan kan je de voorste binding nog iets schuiner zetten. Op deze manier kan je de heupen nog verder indraaien.

De hoek van je achterste binding hangt van je rijstijl en anatomie af. De meeste freestylers hanteren een negatieve hoek. Dit houdt in dat je de achterste binding naar de tail laat wijzen. Dit noemen met ook wel een Duck Stance.

 

duck stance snowboard

De carvers onder ons rijden meestal in een “dubbel positief” stance. De beide bindingen wijzen dan naar de nose van het board.

Je stance veranderen voor rijden in de poedersneeuw.

Wanneer het veel gesneeuwd heeft en je de poeder op wilt zoeken is het van belang dat de nose van je snowboard blijft “drijven”. Je kan de bindingen naar achteren plaatsen zodat je board meer float creëert omdat de nose langer wordt en de tail korter. Plaats beide bindingen 2-5 cm naar achteren. Dit wordt ook wel set-back genoemd. 

Nog vragen na lezen van dit artikel? Neem gerust contact met ons op of kom langs bij de #1 BMX en Snowboard shop in Nijverdal.

Bekijk snel al onze snowboardbindingen van de beste merken zoals Flow, Burton en Bent Metal

16 december 2020 — Arno Timmermans
wintersport vakantie

Wintersport en Corona 2021

Op wintersport in Corona-tijd

Na een rare zomer hebben wij onze ogen en hart alweer vol gericht op de wintersport van 2021. Maar hoe gaat deze eruit zien met de huidige situatie? Jouw wintersport gaat gewoon door! Veel skigebieden zijn in samenwerking met de overheid bezig om richtlijnen op te stellen om het besmettingsrisico zoveel mogelijk te beperken. Zo wil Oostenrijk richtlijnen voor het hele land maar zijn er ook grote gebieden die zelf onderzoek doen en hierop aanpassingen doorvoeren.

Een kleine samenvatting van de eerste richtlijnen:

 • Was regelmatig je handen met zeep
 • Hoest en nies in je elleboog
 • Draag mondmasker in de gondels en liftjes
 • Blijft thuis bij ziekteklachten
 • Houd voldoende afstand

Zoals je kunt zien zijn deze richtlijnen redelijk gelijk aan die in Nederland als het om een evenement gaat. Er zijn per gebied wel verschillende regels. Ischgl beveelt gasten dat ze een negatieve corona test moeten kunnen laten zien die maximaal 72 uur oud is bij inchecken in de accommodatie en krijg je bij aankoop van een skipas een col die je kunt gebruikten als mond/neuskapje. Ook zal er in Serfaus het Murmlikrippe en PlayIN Serfaus gesloten blijven.

Belangrijke punten voor wintersport 2021

 • Bij veel reisorganisaties, bestemmingen en verblijven is er de optie om gratis te annuleren. Probeer te boeken bij een organisatie die geen vooruitbetaling vereist en betaal indien mogelijk met een creditcard.
 • Mocht het onverhoopt niet doorgaan en je hebt geboekt bij een organisatie of bureau die deze reis annuleert heb je recht op vergoeding en wordt alles vaak vanzelf geregeld.
 • De prijzen zijn lager dan ooit. Om het zo aantrekkelijk mogelijk te maken om toch op wintersport te gaan zijn de prijzen van skipassen, verblijven en vliegtickets verlaagd en gelden er veel kortingen.

Tips voor een wintersport tijdens corona

 • Het is niet zeker of er ongelimiteerde skipassen beschikbaar zijn zoals dit normaal het geval is. Het kan zijn dat hier een max op komt te staan i.v.m. de drukte op de piste en om de 1,5m afstand te waarborgen.
 • Zoek per gebied, online naar de regels in jouw gebied. Er zijn gebieden die nu al hun regels naar buiten hebben gebracht.

  

Hierbij een paar voorbeelden:

Ischgl: https://www.snowplaza.nl/weblog/52635-coronamaatregelen-ischgl/

Ski Arlberg: https://www.snowplaza.nl/weblog/52678-coronamaatregelen-ski-arlberg/

Serfaus-Fiss-Ladies https://www.snowplaza.nl/weblog/52634-coronamaatregelen-serfaus-fiss-ladis/

 

Wil jij naar je vaste verblijf? Neem dan snel contact op met dit appartement of chalet i.vm. de beperkte plaatsen.

Nog op zoek naar een nieuwe uitrusting? Bekijk onze afgeprijsde kleding nu online.

07 november 2020 — Arno Timmermans
Troy lee d4 helm

Troy Lee Designs D4 – Alles wat je wilt weten over deze helm

De Troy Lee Designs D4 is al een tijdje op de markt maar wij duiken er nu even wat dieper in!

Troy Lee Designs Carbon D4

Deze nieuwste helm van Troy Lee Designs is volgestopt met veiligheid features om jou hoofd zo veilig mogelijk te houden tijdens elke afdaling en rondje op de baan!

Troy Lee kwam al met de eerste Daytona helm in 1996 en was al snel gekoppeld aan de snelste rijders in de wereld. Denk hierbij aan Steve Peat, Sam Hill, Robert de Wilde en many more! Kort erna kwam de D2 en in 2009 kwam de D3 en sinds 2020 is hier nu de D4 bijgekomen. Het is goed te zien dat dezelfde stijl door is gevoerd in alle helmen maar dat er toch steeds veel is nagedacht over de veiligheid. Hierdoor is de helm ook iets groter is geworden.

Benieuwd naar alle modellen die wij op voorraad hebben? Bekijk deze snel hier

 

De opvolger van de populaire TLD D3

Dat de D4 op de D3 lijkt is niet te missen. Ze  hebben er bij Troy Lee alles aan gedaan om de helm 1 van de veiligste of misschien wel de veiligste op de markt te maken. De schaal  is van top kwaliteit. Er is gebruik gemaakt van Polycarbonate of TeXtreme Carbon, de voering is gemaakt van X-Static en is hij uitgerust met MIPS.

X-static kussens en een MIPS binnenschaal voor pascomfort en veiligheid

EPS Kreukelzone voor het verkleinen van de kans op sleutelbeenbreuken bij een harde crash

De helm is zelfs uitgerust met een kreukelzone ter hoogte van de sleutelbenen zodat je bij een val minder snel je sleutelbeen breekt! Dit stukje EPS is zo gemaakt dat het iets indeukt als er veel impact op komt te staan tijdens een val.

Troy Lee D4 Carbon crosshelm

De kinstukken zijn natuurlijk snel te verwijderen als de helm verwijderd moet worden bij het vermoeden van een nek blessure. De D4 sluit met een altijd passende Dubbel D sluiting die gemaakt is van Titanium voor een extra paar gram gewichtswinst! Over dat gewicht gesproken is de D4 in de Carbon versie maar 960 gram en dat is 100 gram lichter dan de D3 in Carbon en een heel stuk lichter als andere high end helmen op de markt.

Troy Lee Designs D4 in carbon met een gewicht van maar 960 gram

Design stond bij het ontwerpen van de D4 hoog op de prioriteiten lijst maar het is ook duidelijk te zien dat ze de helm wat luchtiger en koeler hebben gemaakt door meer luchtgaten te installeren.

De D4 is meer open gewerkt met grotere luchtkanalen

Onder de klep is er veel nagedacht over een goede airflow in de helm.

Is deze helm wat voor jou of wil je hem gewoon wel eens in het echt zien? Kijk dan online of kom langs bij ons in de showroom te Nijverdal.

 

 

20 oktober 2020 — Arno Timmermans
snowboardllessen nemen

Heb ik nog snowboardlessen nodig?

6 Redenen om toch snowboardles te nemen.

Verbeter en onderhoud je techniek.

Als je nieuwe skills leert op je snowboard maakt het snowboarden weer leuker. Beter kunnen snowboarden maakt een leukere vakantie. Misschien ben je er een tijdje uit geweest en pak je zo snel weer de goede techniek op. Kun jij ook alleen maar dromen van lijnen rijden in de poeder of tricks landen in het park? Zoek dan de juiste leraar en voor je het weet kan je daar grote stappen mee maken!

snowboardllessen nemen

Boost je zelfvertrouwen.

Misschien ben je een keer goed onderuitgegaan en ben je opzoek naar iets meer vertrouwen op het snowboard of ben je met een ervaren groep mee en wil je niemand ophouden. Neem dan een les!

Leer het nieuwe gebied in een razendsnel tempo goed kennen.

Natuurlijk, je kan zelf met een papieren kaartje in de sneeuwstorm de weg zoeken. Maar waarom zou je niet alle mooie stukjes van het gebied leren kennen in 1 dag met een leraar? Of jouw ideale dag nou bestaat uit het zoeken naar verse poeder, de beste side hits pakken met je maten of de hele dag naar beneden wil knallen, de leraar weet voor jou de beste plekken.

Stay Safe!

Misschien ben jij een ervaren boarder met meerdere seizoenen in de sneeuw maar wil je nu beginnen met je eerste avonturen buiten de piste. Een goede leraar/gids is hierbij onmisbaar. Hij helpt je veilig naar beneden en laat je de mooiste stukjes zien in het gebied, binnen en buiten de piste. Zelfs in het voor jou bekende gebied kan een goede instructeur je nog nieuwe afdalingen laten zien.

Waar gaan we vandaag weer eens naartoe?

Kom jij er met jouw groep ook nooit uit wat jullie vandaag weer eens gaan doen? Laat deze hele discussie achterwege en ga met een leraar op pad en ontdek nieuw te gekken afdalingen!

Neem nieuwe vrienden mee!

Heb je eindelijk die ene collega, je vrienden of je nieuwe vriend(in) overtuigd om mee te gaan de sneeuw in? Dan kun je ze natuurlijk zelf alle kneepjes van het vak leren, maar het is makkelijker en veiliger (lees: gezelliger) om het over te laten aan een professional. Stuur ze op les en ze zullen je hier later voor bedanken als je samen de berg af knalt.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=508unvfysjc[/embed]

Ga voorbereid op vakantie.

Helaas is het zo dat Nederland een plat land is. Dus lessen op eigen niveau in de echte sneeuw is hier lastig. Toch zijn er veel mogelijkheden om te lessen op zowel je snowbboard als op de ski’s. Bijvoorbeeld bij Snowwise sports in Deurningen. Hier krijg je les van ervaren instructeurs die jou de juiste technieken leren. De instructeurs geven les op een rollerband, een oneindige skipiste die vereist dat je de perfecte techniek gebruikt. De leraar staat constant met jou in verbinding zodat je snel leert en de nieuwste technieken gelijk toe kan passen.

Kijk eens op: https://www.snowisesports.nl/

08 september 2020 — Arno Timmermans
goede snowboardkleding

Blijf warm en droog met goede snowboardkleding

Dat je tijdens de wintersport te maken kan krijgen met verschillende weersomstandigheden zal je al weleens ervaren hebben. Zo kunnen de temperaturen behoorlijk verschillen wanneer je gaat snowboarden in januari of in maart. Maar hoe zorg je ervoor dat je het niet koud krijgt? Of zelfs niet te warm wordt? Hoe blijf je droog? Waarschijnlijk heb je vaak de termen waterkolom en ademend vermogen zien staan bij een jack of broek. Maar wat houden deze termen precies in?

Wat zegt een waterkolom precies?

Om te zorgen dat je droog blijft tijdens de wintersport is het noodzakelijk om waterdichte snowboardkleding te dragen. De mate van waterdichtheid wordt aangegeven met een waterkolom. Zo zie je vaak waardes zoals 5.000 mm tot 30.000 mm staan bij een jack of broek. De stof wordt getest door middel van een kolom (buis), met een diameter van 2,5 cm, gevuld met water op de stof te zetten. Daarna wordt gekeken bij welke hoeveelheid water het materiaal water door begint te laten. Een waterkolom van 5.000 mm zegt dus dat de stof pas gaat lekken wanneer het onder druk staat van 5 meter water.

Waterkolom waardes

Om enig idee te krijgen wat de waterkolom waardes precies zeggen over de mate van waterdichtheid hebben we een overzicht gemaakt

> 1.000 mm: De stof is waterafstotend maar niet waterdicht.

1.000 mm – 5.000 mm:De stof is waterdicht tegen lichte druk. Tijdens een korte regenbui zal je droog blijven maar ga je bijvoorbeeld      zitten in de natte sneeuw, zal er langzaam water door de stof druppelen.

5.000 mm – 15.000 mm: De stof is waterdicht in de regen en kan behoorlijk veel druk aan. Pas bij langdurig een hogedruk zal de stof gaan lekken. Wintersportkleding met een waterkolom tussen de 5.000 mm en 15.000 mm is dus ideaal.

15.000 mm – 30.000 mm: De stof is extreem waterdicht. Zelfs wanneer de stof langdurig onder druk staat. Wanneer je veel aan het freeriden bent is kleding met een waterkolom tussen 15.000 mm en 30.000 mm aan te raden.

Wat zegt het ademend vermogen?

Naast dat je ski- en snowboardoutfit waterdicht moet zijn is het van belang dat de kleding ook goed ademt. Dit wordt aangegeven door middel van het ademend vermogen. Wanneer je intensief aan het snowboarden bent, begin je te transpireren. Het zweet zal uiteraard afgevoerd dienen te worden zodat je droog blijft van binnen.Zie het als kleine gaatjes in de stof die groot genoeg zijn om vocht/damp door te laten, maar klein genoeg om het vocht buiten te houden.

Er wordt gemeten hoeveel gram (gr) aan waterdamp een vierkante meter aan materiaal in een tijdsbestek van 24 uur doorlaat. Wanneer bv een jack een ademend vermogen heeft van 10.000 gram houdt dit in dat het jack 10 kg waterdamp doorlaat in 24 uur.

Te gekke snowboard outfits

Heb je onze te gekke collectie snowboardkleding van Picture Organic Clothing en Airblaster al gezien? Wij hebben een aantal gave sets voor je uitgezocht en deze op de foto gezet. Wil je ze graag in het echt zien? Kom dan gezellig langs in onze showroom in Nijverdal.

08 september 2020 — Arno Timmermans