Inlegzolen voorkomen koude en zere voeten

Inlegzolen voorkomen koude en zere voeten

Dat snowboarden te gek is weten we natuurlijk al lang. Toch is er een grote groep die iedere dag weer last heeft van koude en zere voeten tijdens het snowboarden. Wintersport vergt veel van je lichaam en je hebt als snel last van branderige voeten, kramp of koude tenen. Goede inlegzolen ondersteunen de voetboog en verminderen de druk op je hiel. Hierdoor wordt de druk beter over de voet verdeeld.
08 september 2021 — Arno Timmermans
burton snowboards

Burton snowboards. Nieuw bij Sideways!

Voor seizoen 20/21 hebben we onze collectie uit kunnen breiden met het merk Burton. Wij, Dyon en ik, hebben samen al heel wat jaren ervaring met het mooie merk en in de winkel kregen we ook regelmatig de vraag naar Burton snowboards. De meeste snowboarders zullen direct het merk noemen wanneer er gevraagd wordt om een snowboardmerk op te noemen. Voor degene die nog niet echt bekend zijn met het Amerikaanse Burton hebben we hieronder een aantal zaken uitgelicht om een goed beeld te krijgen van wie ze zijn, wat ze doen en waar ze goed in zijn.
08 september 2021 — Arno Timmermans
wintersport vakantie

Wintersport en Corona 2021

Op wintersport in Corona-tijd

Na een rare zomer hebben wij onze ogen en hart alweer vol gericht op de wintersport van 2021. Maar hoe gaat deze eruit zien met de huidige situatie? Jouw wintersport gaat gewoon door! Veel skigebieden zijn in samenwerking met de overheid bezig om richtlijnen op te stellen om het besmettingsrisico zoveel mogelijk te beperken. Zo wil Oostenrijk richtlijnen voor het hele land maar zijn er ook grote gebieden die zelf onderzoek doen en hierop aanpassingen doorvoeren.

Een kleine samenvatting van de eerste richtlijnen:

  • Was regelmatig je handen met zeep
  • Hoest en nies in je elleboog
  • Draag mondmasker in de gondels en liftjes
  • Blijft thuis bij ziekteklachten
  • Houd voldoende afstand

Zoals je kunt zien zijn deze richtlijnen redelijk gelijk aan die in Nederland als het om een evenement gaat. Er zijn per gebied wel verschillende regels. Ischgl beveelt gasten dat ze een negatieve corona test moeten kunnen laten zien die maximaal 72 uur oud is bij inchecken in de accommodatie en krijg je bij aankoop van een skipas een col die je kunt gebruikten als mond/neuskapje. Ook zal er in Serfaus het Murmlikrippe en PlayIN Serfaus gesloten blijven.

Belangrijke punten voor wintersport 2021

  • Bij veel reisorganisaties, bestemmingen en verblijven is er de optie om gratis te annuleren. Probeer te boeken bij een organisatie die geen vooruitbetaling vereist en betaal indien mogelijk met een creditcard.
  • Mocht het onverhoopt niet doorgaan en je hebt geboekt bij een organisatie of bureau die deze reis annuleert heb je recht op vergoeding en wordt alles vaak vanzelf geregeld.
  • De prijzen zijn lager dan ooit. Om het zo aantrekkelijk mogelijk te maken om toch op wintersport te gaan zijn de prijzen van skipassen, verblijven en vliegtickets verlaagd en gelden er veel kortingen.

Tips voor een wintersport tijdens corona

  • Het is niet zeker of er ongelimiteerde skipassen beschikbaar zijn zoals dit normaal het geval is. Het kan zijn dat hier een max op komt te staan i.v.m. de drukte op de piste en om de 1,5m afstand te waarborgen.
  • Zoek per gebied, online naar de regels in jouw gebied. Er zijn gebieden die nu al hun regels naar buiten hebben gebracht.

  

Hierbij een paar voorbeelden:

Ischgl: https://www.snowplaza.nl/weblog/52635-coronamaatregelen-ischgl/

Ski Arlberg: https://www.snowplaza.nl/weblog/52678-coronamaatregelen-ski-arlberg/

Serfaus-Fiss-Ladies https://www.snowplaza.nl/weblog/52634-coronamaatregelen-serfaus-fiss-ladis/

 

Wil jij naar je vaste verblijf? Neem dan snel contact op met dit appartement of chalet i.vm. de beperkte plaatsen.

Nog op zoek naar een nieuwe uitrusting? Bekijk onze afgeprijsde kleding nu online.

07 november 2020 — Arno Timmermans
Troy lee d4 helm

Troy Lee Designs D4 – Alles wat je wilt weten over deze helm

De Troy Lee Designs D4 is al een tijdje op de markt maar wij duiken er nu even wat dieper in!

Troy Lee Designs Carbon D4

Deze nieuwste helm van Troy Lee Designs is volgestopt met veiligheid features om jou hoofd zo veilig mogelijk te houden tijdens elke afdaling en rondje op de baan!

Troy Lee kwam al met de eerste Daytona helm in 1996 en was al snel gekoppeld aan de snelste rijders in de wereld. Denk hierbij aan Steve Peat, Sam Hill, Robert de Wilde en many more! Kort erna kwam de D2 en in 2009 kwam de D3 en sinds 2020 is hier nu de D4 bijgekomen. Het is goed te zien dat dezelfde stijl door is gevoerd in alle helmen maar dat er toch steeds veel is nagedacht over de veiligheid. Hierdoor is de helm ook iets groter is geworden.

Benieuwd naar alle modellen die wij op voorraad hebben? Bekijk deze snel hier

 

De opvolger van de populaire TLD D3

Dat de D4 op de D3 lijkt is niet te missen. Ze  hebben er bij Troy Lee alles aan gedaan om de helm 1 van de veiligste of misschien wel de veiligste op de markt te maken. De schaal  is van top kwaliteit. Er is gebruik gemaakt van Polycarbonate of TeXtreme Carbon, de voering is gemaakt van X-Static en is hij uitgerust met MIPS.

X-static kussens en een MIPS binnenschaal voor pascomfort en veiligheid

EPS Kreukelzone voor het verkleinen van de kans op sleutelbeenbreuken bij een harde crash

De helm is zelfs uitgerust met een kreukelzone ter hoogte van de sleutelbenen zodat je bij een val minder snel je sleutelbeen breekt! Dit stukje EPS is zo gemaakt dat het iets indeukt als er veel impact op komt te staan tijdens een val.

Troy Lee D4 Carbon crosshelm

De kinstukken zijn natuurlijk snel te verwijderen als de helm verwijderd moet worden bij het vermoeden van een nek blessure. De D4 sluit met een altijd passende Dubbel D sluiting die gemaakt is van Titanium voor een extra paar gram gewichtswinst! Over dat gewicht gesproken is de D4 in de Carbon versie maar 960 gram en dat is 100 gram lichter dan de D3 in Carbon en een heel stuk lichter als andere high end helmen op de markt.

Troy Lee Designs D4 in carbon met een gewicht van maar 960 gram

Design stond bij het ontwerpen van de D4 hoog op de prioriteiten lijst maar het is ook duidelijk te zien dat ze de helm wat luchtiger en koeler hebben gemaakt door meer luchtgaten te installeren.

De D4 is meer open gewerkt met grotere luchtkanalen

Onder de klep is er veel nagedacht over een goede airflow in de helm.

Is deze helm wat voor jou of wil je hem gewoon wel eens in het echt zien? Kijk dan online of kom langs bij ons in de showroom te Nijverdal.

 

 

20 oktober 2020 — Arno Timmermans
snowboardllessen nemen

Heb ik nog snowboardlessen nodig?

6 Redenen om toch snowboardles te nemen.

Verbeter en onderhoud je techniek.

Als je nieuwe skills leert op je snowboard maakt het snowboarden weer leuker. Beter kunnen snowboarden maakt een leukere vakantie. Misschien ben je er een tijdje uit geweest en pak je zo snel weer de goede techniek op. Kun jij ook alleen maar dromen van lijnen rijden in de poeder of tricks landen in het park? Zoek dan de juiste leraar en voor je het weet kan je daar grote stappen mee maken!

snowboardllessen nemen

Boost je zelfvertrouwen.

Misschien ben je een keer goed onderuitgegaan en ben je opzoek naar iets meer vertrouwen op het snowboard of ben je met een ervaren groep mee en wil je niemand ophouden. Neem dan een les!

Leer het nieuwe gebied in een razendsnel tempo goed kennen.

Natuurlijk, je kan zelf met een papieren kaartje in de sneeuwstorm de weg zoeken. Maar waarom zou je niet alle mooie stukjes van het gebied leren kennen in 1 dag met een leraar? Of jouw ideale dag nou bestaat uit het zoeken naar verse poeder, de beste side hits pakken met je maten of de hele dag naar beneden wil knallen, de leraar weet voor jou de beste plekken.

Stay Safe!

Misschien ben jij een ervaren boarder met meerdere seizoenen in de sneeuw maar wil je nu beginnen met je eerste avonturen buiten de piste. Een goede leraar/gids is hierbij onmisbaar. Hij helpt je veilig naar beneden en laat je de mooiste stukjes zien in het gebied, binnen en buiten de piste. Zelfs in het voor jou bekende gebied kan een goede instructeur je nog nieuwe afdalingen laten zien.

Waar gaan we vandaag weer eens naartoe?

Kom jij er met jouw groep ook nooit uit wat jullie vandaag weer eens gaan doen? Laat deze hele discussie achterwege en ga met een leraar op pad en ontdek nieuw te gekken afdalingen!

Neem nieuwe vrienden mee!

Heb je eindelijk die ene collega, je vrienden of je nieuwe vriend(in) overtuigd om mee te gaan de sneeuw in? Dan kun je ze natuurlijk zelf alle kneepjes van het vak leren, maar het is makkelijker en veiliger (lees: gezelliger) om het over te laten aan een professional. Stuur ze op les en ze zullen je hier later voor bedanken als je samen de berg af knalt.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=508unvfysjc[/embed]

Ga voorbereid op vakantie.

Helaas is het zo dat Nederland een plat land is. Dus lessen op eigen niveau in de echte sneeuw is hier lastig. Toch zijn er veel mogelijkheden om te lessen op zowel je snowbboard als op de ski’s. Bijvoorbeeld bij Snowwise sports in Deurningen. Hier krijg je les van ervaren instructeurs die jou de juiste technieken leren. De instructeurs geven les op een rollerband, een oneindige skipiste die vereist dat je de perfecte techniek gebruikt. De leraar staat constant met jou in verbinding zodat je snel leert en de nieuwste technieken gelijk toe kan passen.

Kijk eens op: https://www.snowisesports.nl/

08 september 2020 — Arno Timmermans