• 0

Alles over Bataleon snowboards

bataleon 3BT snowboards

Bijna 20 jaar geleden bestudeerde biofysicus Jorgen Karlson de rijeigenschappen van snowboards en kwam met de Triple Base Technology. In eerste instantie werd zijn idee genegeerd door een aantal merken omdat ze er simpelweg niet in geloofden. Toch vond hij een aantal personen die in 3BT geloofden en Bataleon snowboards werd geboren. Begonnen als een klein bedrijf heeft het zich ontwikkeld tot een snowboardmerk dat makkelijk kan concurreren met grotere snowboard merken.

Wat houdt Triple Base Technology van Bataleon nou precies in?

Na veel onderzoek, analyseren en testen, kwam Bataleon met het gepatenteerde Triple Base Technology. Ook wel 3BT genoemd. Alle snowboards van Bataleon hebben een Camber profiel van tip-to-tail in combinatie met opgeheven contactpunten. Door de opgeheven contactpunten zet je super makkelijk een bocht in. De volledige Camber zorgt, naast super veel pop, dat je de volledige effectieve staalkant gebruikt voor maximale grip zonder dat het board happerig wordt.

Hoe ziet Triple Base Technology er precies uit?

  1. De zijkanten bij de tip en tail worden van de sneeuw getild waardoor je rechtdoor kunt boarden zonder dat de staalkant hapt in de sneeuw
  2. Met een klein beetje druk kantelt het board en de staalkanten, net buiten de bindingen, gaan hun werk doen.
  3. Door de Camber profiel gebruik je de maximale staalkant wat zorgt voor enorm veel grip.

bataleon 3BT snowboard

 

 

 

3BT In een Freestyle tot een Freeride snowboard van Bataleon

Bataleon heeft een aantal verschillende smaken 3BT ontwikkeld. Zo heeft een freestyle / park snowboard weer een ander 3BT dan een Freeride snowboard.

bataleon 3bt freeride

De Freestyle snowboards hebben een breder “middenstuk” in de tip en tail.  Dit geeft een stabieler gevoel bij sprongen, landingen en tijdens het pressen.

 

Bataleon 3BT freestyle

De meer freeride georiënteerde snowboards van Bataleon hebben een smaller “middenstuk” in de tip en tail. Hierdoor wordt een snellere “kantenwissel” en meer float gecreëerd.

Alle voordelen van een Bataleon snowboard op een rijtje.

Allemaal leuk en aardig. Maar wat zijn precies de voordelen van een Bataleon snowboard?

  • De Boards zijn sneller: Staalkanten creëren wrijving, houden warmte vast en nemen geen wax op. Al deze punten zullen de snelheid van een board vertragen. Door de 3Bt zal je board sneller glijden omdat er kortweg minder staalkant van je board contact maakt met de sneeuw.
  • De boards zijn vergevingsgezind: De verhoogde randen (3BT) verkleinen de kans op happen en geven je een vertrouwder gevoel.
  • Land meer tricks: De omhoogstaande randen zorgen ervoor dat de staalkant niet ingraaft na een niet zo’n mooie landing.
  • Meer pop: Alle Bataleon boards hebben een camber profiel wat zorgt voor een maximale pop.
  • Meer float: De omhoogstaande randen, net als een boot of surfboard, zorgen voor een ongekende float in de diepe poeder.

Populaire modellen Bataleon snowboards

Bataleon heeft een aantal paradepaardjes in hun collectie. Zo hebben de Evil Twin, Goliath en de Jam zich al een eental jaren bewezen in het all mountain / freestyle segment. In het freeride segment in de Bataleon The One al enkele jaren een top model. De Feelbetter en de Distortia zijn super populair onder de dames.

 

Mocht je meer informatie willen over Bataleon snowboard of welk snowboard het beste bij past? Neem gerust contact met ons op via 0548 201001 , info@sidewayssports.nl of kom gezellig langs in de showroom in Nijverdal waar de koffie klaar staat. Nieuwsgierig geworden? bekijk onze grote collectie snowboards?

 


De waardering van sidewayssports.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.9/10 gebaseerd op 38 reviews.